Zeekadet worden

Hoe word je zeekadet bij Zeekadetkorps Waalwijk 

 

 

 

 

Dé allerleukste club van Waalwijk e.o.!

Zeekadet worden!

Jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar die in het bezit zijn van tenminste één zwemdiploma kunnen lid worden. Na een gratis proefperiode van vier weken moet er besloten worden om zeekadet te worden. Hij/zij ‘monstert aan’ als aspirant Zeekadet en krijgt een leuk welkoms geschenk!

Je kan niet wachten?

Je hoeft natuurlijk niet 3 weken te wachten. Als je het zeker weet neem je een van je ouders mee om je in te schrijven. Je krijgt dan natuurlijk ook een leuk welkoms geschenk.

Kennismaken

Je kan drie zaterdagen met de Zeekadetten (gratis) meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Tijdens de zaterdagen maak je met alle onderdelen kennis om zo een goede indruk te krijgen wat het nu eigenlijk is om een zeekadet te zijn.

Ja, Ik wordt Zeekadet!

Op de vierde zaterdag moet je een keus maken om Zeekadet te worden. Dit moet samen met je ouder(s) aan boord gebeuren. De Commandant of Eerste Officier schrijft je dan in.

Tijdens het intake gesprek worden er gegevens ingevuld en wordt de informatiemap aan de ouder(s) overhandigd.

Schrijf je alvast in

Via de knop hieronder krijg je ons inschrijfformulier. Vul dit alvast zoveel als je kan in en neem het mee naar de Aquarius of stuur het naar commandant@zkkwaalwijk.nl. De commandant vult de rest van de gegevens in en je bent snel zeekadet!

A t/m Z informatie

GEWELDIG! Je wordt Zeekadet! Een goede beslissing waar je absoluut geen spijt van krijgt. Samen met je ouder(s) schrijf je je in als zeekadet. Dit gebeurt door de Commandant of Eerste Officier. Er worden formulieren ingevuld en getekend.

En dan…
Je bent nu “Aspirant Zeekadet”. Je leert zo snel mogelijk de weg aan boord kennen (en ook in het donker) Je krijgt een “monsterboekje”. In dit boekje staan allemaal taken die je moet uitvoeren. Nadat je alle taken klaar hebt kom je in aanmerking voor de volgende rang: Zeekadet 3e Klasse.

Verplichte kosten

  1. Contributie – € 19,50 per maand
  2. Aanschaf werkpak – € 70,- (afhankelijk van de maten)
  3. Borg uniform – € 50,-

Het kledingpakket bestaat uit: werkhemd, werkbroek, T-shirt en een muts met 2 overtrekken. Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst borg en aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel). Het werkpak dient aan boord te worden besteld.

Het werkpak, dat door alle zeekadetten wordt gedragen bij de meeste activiteiten, bestaat uit een blauwe broek, blauw hemd en riem. Optioneel zijn het petje en wollen trui. 

Het werkpak (+muts) moet zelf aangeschaft worden, het daagsblauw wordt in bruikleen , met een borgsom, verstrekt waarbij de zeekadet verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan. U gaat naar onze webshop om direct kleding te kunnen bestellen.

Het ‘daagsblauw’; het uniform dat wordt gedragen bij speciale gelegenheden. Dit wordt verstrekt vanaf zeekadet der derde klasse. Doel van het uniform is ongeacht sociale of culturele achtergronden de zeekadetten er het zelfde uit te laten zien en hun dit ook te laten beseffen. Binnen het korps geldt inzet en instelling als graadmeter en niet de afkomst!
Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst borg en aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel).

 

Voor kampen en excursies
Kampen met de Aquarius – afhankelijk van de aantal personen,- per dag Weekendkampen – max. € 17,50 (vrijdagavond tot zondagavond) Excursies – eventueel bijdrage in reiskosten. De deelnamekosten moeten vooraf worden betaald.

 

de Zeekadet

Inschrijven

Samen met de Commandant en je ouder(s) aan boord van de Aquarius. Klik op de onderstaande link om het inschrijfformulier te downloaden. Vul dit alvast in en neem het mee naar de Aquarius.

Kosten

Het inschrijfgeld (eenmalig) bedraagt € 15,00 per kind.

De contributie bedraagt € 19,50 per maand en wordt vooraf geïncasseerd.

*verdere info staat in document

Kleding

De zeekadet draagt een “werkpak” (met evt. een trui en pet) en bij officiële gebeurtenissen een uniform. Het werkpak is eigendom. Het uniform wordt in bruikleen verstrekt.

Het Zeekadetkorps Waalwijk

Het Zeekadetkorps Waalwijk is opgericht in 1989 en werd daarmee het 15e Zeekadetkorps van Nederland.
Een maritieme jeugdvereniging voor jongens en meisjes tussen de 9 en 18 jaar. Jongeren die hun uitdaging op het water zoeken. Van zeilen tot aan koken en van sleutelen tot wedstrijden.

Het zeekadetkorps in Waalwijk maakt gebruik van het schip de Aquarius. Met dit schip als varend clubhuis varen wij naar verschillende locaties in Nederland, of gewoon in de haven van Waalwijk. Samen met nog een tal van korpsen door heel Nederland bieden wij jongeren met interesse voor zee- en/of binnenvaart een mogelijkheid voor een leuke hobby.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.