De vloot

 

 

 

 

 

Dé allerleukste club van Waalwijk e.o.!

Aquarius

Zeekadetkorps Waalwijk heeft een eigen opleidingsschip genaamd de Aquarius. Dit schip is oorspronkelijk een dienstvaartuig van de Koninklijke Marine. Het schip heeft gediend als waterboot onder het nummer Y 8480. Het schip bevoorrade andere schepen van drink en demi-water. In 1993 is het schip in bruikleen gegeven aan Zeekadetkorps Waalwijk.

RS Quest

Dit snelle zeilbootje wordt gebruikt om de zeekadetten te leren varen in een snelle, polyester, zeilboot. Het zeilen is totaal anders dan in een beenhakker. Met de RS Quest worden regelmatig zeilwedstrijden gehouden met andere korpsen door heel Nederland.

Snelle hulp

Om onze vletten te ondersteunen hebben we verschillende bijvaart boten. Deze boten kunnen snel ter plaatse komen om een vlet te helpen. Ook natuurlijk om gewoon mee te varen!

Beenhakkers

De (twee) stalen vletten worden gebruikt om elke zeekadet te leren zeilen, roeien of wrikken. Deze 6 meter lange vlet kan tegen een stootje en je kunt hier gemakkelijk in leren zeilen. Het roeien en wrikken gaat wat zwaarder als je nog een jonge kadet bent, maar door genoeg te oefenen en de techniek te leren, kunnen ook de jongere zeekadetten met de vletten overweg.

Zeilen in WR-1 sloepen

Tijdens de zomerkampen wordt er vaak gezeild in de WR-1 sloepen. Deze WR-1’s zijn dan in bruikleen van de Koninklijke Marine.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.